NostalgiNörden

En blogg som innehåller Humor, artiklar, recensioner och allehanda nördigheter. Allt framfört på ett ganska komiskt sätt.

Den felaktiga sportklyschan i full sving under Fotbolls-VM

Kategori: Allmänt

Knappt han det mest kontroversiella fotbollsmästerskapet i modern tid börja innan kontroverserna även spred sig in på planen. Ecuador spelade skjortan av den korrupta hemmanationen Qatar trots att dom mutat till sig hela mästerskapet och importerat dyra spelare och tränare utifrån. Efter knapt två minuter gjorde Ecuador mål. Rätt åt Qatar tyckte resten av världen. Men då!
VAR slog till och domaren dömde bort målet för offside. På idiotplattformen Twitter(Där jag förvisso också själv hänger menmen ingen är perfekt) var tongångarna som vanligt höga. Domaren var mutad osv. Detta var en skandal å hela mästerskapet var köpt osv. När VAR-bilderna senare visades och det kunde konstateras att det faktiskt var en korrekt dömd offside så stoppade det inte idioter från att fortsätta gnälla. När Ecuador sedan fick en straff och slog in 1-0 så gjorde typ 500 personer samma "jätteoriginella" skämt om att domaren dömt bort straffmålet för offside. Det var ganska kul dom 3 första gångerna.
Hursomhelst...
Det var nånstans här som "Den felaktiga sportklyschan" som jag tidigare skrivit om på denna blogg kom fram i full sving i kommentarsfälten:
 
-Det borde stå 2-0 till Ecuador!
Eller:
- 1-0 till Ecuador(Fast egentligen 2-0) osv.
 
Om vi bortser från att offsidemålet faktiskt var korrekt bortdömt och låtsas att det var mål(vilket det alltså inte var) så hade det fortfarande inte inneburit att det "egentligen" hade stått 2-0.
Som jag påpekade redan i nyss nämnda inlägg: Hade det ursprungliga 1-0 målet godkänts så hade eventkedjan som ledde fram till straffen som orsakade nästa mål inte existerat och staffen och därmed målet inte heller inträffat.
 
Herregud...
Att folk aldrig lär sig. Det var ändå 7 år sen jag skrev det där.
Som tur är så finns denna eminenta blogg som kan förklara hur det ligger till ;)
 
Cheers!
/NN