NostalgiNörden

En blogg som innehåller Humor, artiklar, recensioner och allehanda nördigheter. Allt framfört på ett ganska komiskt sätt.

Ny Gotham Trailer! - Still not impressed

Kategori: Allmänt, Nördiga Artiklar, Nördiga GrejerEn ny trailer släpptes just för den kommande Tv-serien "Gotham" som jag fetdissade i det här inlägget.
Batman-News.com och många andra verkar väldigt hypade och imponerande. Jag fortsätter sucka.
 
Först och främst så gillar jag inte looken på själva serien. Den skriker lågbudget lång väg. Det stenplatta fotot är bara en av sakerna som får det att kännas mer som en ambitiös Fan-film för nätet. Själva idén till serien känns verkligen som något som skaparna bakom youtube-klassikern "Grayson"(Om Dick Grayson/Robin1/Nightwing) skulle kunna ha kokat ihop.(Och dom hade förmodligen inget budget alls).
 
 
 
Tv-serien "Hannibal" visade att det går att göra fantastiska saker med ett på pappret oinspirerat cashgrab-koncept men den här trailern får det bara att kännas som att serien är precis så oinspirerad och tråkig som som den har verkat sen dag ett.
 
Gotham känns aldrig som en riktig stad. Varje bild fullkomligt skriker studiobygge och greenscreens. 
Tillomed pistolskotten i trailern känns amatörmässiga.
 
Sen har vi ju manuset.....
För att återigen jämföra med "Hannibal" så är det en serie som på ett subtilt och smart sett leker med publikens vetskap om att Hannibal är den han är från början och dessutom ger och nya djupare porträtt Will Graham, Jack Crawford, Mason Verger och flera utav sidokaraktärerna. Detta utan skylta och göra lama blinkningar till publiken för att dom ska fatta vem från filmerna det är.
 
 
Här saknas all form av subtilitet. Bruce Wayne säger rakt ut "My name is Bruce Wayne" rejält övertydligt så att vi i publiken ska fatta vem han är. Att det första vi får se är en ung man som får sina föräldrar nedskjuten vilket också råkar vara den förmodligen mest kända superhjälte-originhistorien genom tiderna räcker tydligen inte för den träskalliga publiken resonerar CBS. Sen kan man ju tycka att poliserna borde känna igen Thomas & Martha Wayne(Två av Gothams mest kända människor) och sen kunna lägga ihop två och två och inse vem det ledsne pojken är men Gotham polisen(Nämnde jag att dom är huvudpersonerna i serien) verkar ha några vidare detektiv-skills.
 
En liknande sak är när en underhuggare kallar en ung Oswald Cobblepot för "Penguin" och han svarar "I don´t like to be called that" så att alla idioterna som ser på CBS ska kunna förstå exakt vem han är. Det ska inte råda någon som helst tvekan. En liknande throw-away line finns om The Riddler och ja det går bara utför.
Vid det här laget skulle jag inte bli förvånad Mr.Freeze dök upp och började dra dåliga Is-vitsar. Vi är på den nivån!
 
Nu är ju detta bara en trailer och kanske är sjävla serien bättre....I SURE HOPE SO!
Men vi kommer fortfarande inte ifrån att detta är en genomusel idé som är fult fotad, dåligt scenograferad och tydligen dåligt skriven. Allt det kan dom omöjligt rädda i postproduktionen mellan trailern och pilotavsnittet.
 
Tv-Serien "Gotham" - Im still far from impressed!
/Johan
Kommentera inlägget här: