NostalgiNörden

En blogg som innehåller Humor, artiklar, recensioner och allehanda nördigheter. Allt framfört på ett ganska komiskt sätt.

Castingen av Robert Pattison passar perfekt med Nolans MO

Kategori: Allmänt

 
Som jag tog upp i det här inlägget för några år sedan så är Christopher Nolan en regissör som gillar att casta skådespelare som är heta för tillfället snarare än att lojal mot folk han har jobbat med tidigare och bygga upp spännande regissör/skådespelar-relationer genom flera filmer(Michael Caine undantaget).
Om man jämför med till exempel Tarantino, Scorsese och egentligen dom flesta andra framstående autörer så väljer Nolan generellt att gå med "nyhetens behag" framför "beprövat material".

För visst är det väl inte så att Guy Pearce, Carrie-Anne Moss och Joe Pantoliano plötsligt har blviit sämre skådespelare sen Memento? Absolut inte. Dög dom då så torde dom duga nu med.
Dom är naturligtvis inte lika heta stjärnor nu som dom var då men dom största box-office dragen i Nolans senaste filmer har aldrig varit skådespelarna. Det visar hans förra film Dunkirk om något.
Visst Tom Hardy, Cillian Murphy och Kenneth Branagh var med men storyn kretsar mer kring det breda kollektivet än om en specifik huvudperson. Ingen av dessa herrar förekom heller speciellt mycket i hypen kring filmen utan den såldes baserat på Nolans namn samt IMAX-upplevelsen.
 
Detta MO(Modus operandi/tillvägagångssätt) återkommer i Tenet.
Det känns nästan parodiskt av Nolan att casta Robert Pattison denna gång. Det är så himla uppenbart för den som följt hans karriär. Visst kan vi argumentera att huvudrollen spelas av den relativt okände John David Washington(Denzel Washingtons son) men låt oss inte haka upp oss på det!
Han har uppenbarligen inga problem med att casta mindre kända skådisar i huvudroller. Han vet att det inte är dom som säljer filmerna. Så varför då Pattision, Dicaprio, Mcconaughey osv?
 
Ellen Page har jag knappt sett sen Inception. Varför inte ge henne en roll?
Var det nått fel med Mcconaughey och Dicaprio!?
Kommer Nolan skaka av sig Pattision som en använd snornäsduk direkt efter premiären av Tenet?
Troligtvis!

Vem blir det nästa gång?
Jamie Dornan från 50 shades of grey?(Efter att David Cronenberg bestämt sig för att tokcasta honom i nån mörk film). Dakota Johnson från samma film(Efter att David Cronenberg blivit knäpp).
Nu har jag ändå försökt få till lite spännande förslag men det finns såklart mer uppenbara alternativ.
Bara hålla utkick bland framtida oscars-vinnare....(Dåtida oscarsvinnare har han förmodligen inget som helst intresse av!).
Pappan från Parasite ligger bra till!(Tänk Ken Watanabe).


OBS! 
Detta är ingen kritik mot Nolan. Jag gillar alla hans filmer och respekterar hans beslut men jag tycker ändå att det är lätt absurt komiskt. Tillräckligt för att jag skulle återvända till min avdöda blogg efter två år och skriva obearbetat om det.
 
Bye!
Kommentera inlägget här: