NostalgiNörden

En blogg som innehåller Humor, artiklar, recensioner och allehanda nördigheter. Allt framfört på ett ganska komiskt sätt.

Doktorn i Jul-trailer

Kategori: Random Skit

Ni vet dom där lökiga Jul-trailerna som brukar sändas i svt emellan dom ordinarie programmen.
Well guess what? BBC gör det också. BBC One för att vara specifik. 
BBC har dock Dr Who vilket automatiskt gör dom coolare.

Igors Modeblogg - Del 2

Kategori: Igors Modeblogg

SPATSIBA!

Mitt namn är Igor. Välkommna till min modeblogg. Nu ska jag visa vad du kan ha på kroppen i vintermörkret!

 

DAGENS LOOK BESTOD av Gitarr i mun (tips! kommer stort i vår!) och Kamben.

Gitarr  från Affär, Kam  från Mosultamålas färghandel

Nördiga Artiklar: The Dark Knight Rises - Nyheter och spekulationer!

Kategori: Nördiga Artiklar

Japp!
En av dom mest nördhajpade eller tja mest hajpade saker i hela världen även för icke-nördar är utan tvekan inspelningen utav den nya Batman-filmen The Dark Knight Rises.
Inspelningen har varit en av dom mest bevakade någonsin och i takt med att alla numera har kameramobiler eller lätt tillgänglighet till högkvalitativ kamerautrustning i kombination med det höga intresset så har både bilder och filmklipp kommit ut på nätet i en rasande takt i samband med inspelningen.
Christopher Nolan har hållt hårt i manuset och endast låtit dom inblandade läsa det i ett avskilt rum med dom sista sidorna borttagna. Skapligt hög säkerthet med andra ord. Men inte ens han kan värja sig emot alla Batman-törstande kameranördar.

 

Detta har delat upp folk i två läger. Dom som inte vill veta någonting om filmen eller vilka som är med eller vad handlingen går ut på innan dom ser det i biosalongen. Eller dom som tar åt sig av varenda liten detalj som slipper ut och älskar att gissa och spekulera kring handling och karaktärer.
Angående TDKR så har miljontals galna teorier presenterats och en hel del lever fortfarande kvar.
Men man ska aldrig räkna ut Chris Nolans förmåga att chockera....

 

På torsdag så släpps nya Empire Magazine med ett flersidigt reportage innehållande intervjuer med dom inblandade i filmen. Jag har dock redan läst den och kommer här redovisa och spekulera.

 

FÖLJANDE TEXT INNEHÅLLER TONVIS MED "SPOILERS!"
Trots att mängder olika galna teorier har presenterats så tror jag inte att någon hade väntat sig den bomb som Chris Nolan släppte i intervjun och som presenterades på en mängd nätsidor under gårdagen.
Jag pratar naturligtvis om det faktum att TDKR inte kommer ta vid direkt efter slutet på TDK som dom flesta trodde utan istället kommer att utspela sig hela åtta år efteråt!
Detta är naturligtvis hyperintressant av en rad olika skäl. Först å främst eftersom att Nolan klargjort sen länge att detta blir hans sista Batman-film och förmodligen den sista i hans universum. Det som fick honom att vilja göra filmen var möjligheten att få avsluta Batmans historia. I intervjun framgår det också att detta förmodligen är slutet för Bruce Wayne som Batman. Jag har länge funderat på hur det skulle gå till med tanke på att Både Batman Begins och The Dark Knight utspelar sig under Batmans tidiga unga år. Skulle Batman, den mörka hämnaren degraderas till en figur som bara dök upp i Gotham under ett drygt år för att skrämma undan brottslingar?
I och med att åtta år nu gått sedan TDK så kan man tänka sig att Batman gjort ett ganska stort intryck i Gotham och det kan dessutom vara en naturligt förklaring till varför inte Jokern är med och fortsätter sprida skräck i staden.

 

Jag tycker personligen att idén att avsluta hela Batmans karriär är en oerhört intressant idé som saknar motstycke inom både superhjältefilmgenren samt serievärlden.
Nolan har aldrig varit intresserad av att bygga ett franchise och planera uppföljare på löpande band. Istället har han verkligen sett till att varje film ska ha en riktigt bra story att berätta som samtidigt utforskar helt ny mark.
Den första filmen berättade Batmans ursprungshistoria. Något som innan aldrig hade gjorts på film. I den andra filmen så möter han sin ärkefiende Jokern i ett actionladdat mästerverk där Jing och Jang gör upp med varandra samtidigt som hela Gothams själ står på spel. Och så nu i den tredje så avslutas hela historien med att Batman lägger manteln på hyllan efter en sista episk strid där vad som helst kan hända. Batman kanske tillomed dör. Vem vet?

 

POTENSIELLA SUPERSPOILERS!

Detta vet vi:
Bruce Wayne är rimligtvis 8 år äldre. Senast vi såg honom var hans rykte förstört och polisen jagade honom.
Bilder från inspelningen har visat att han går med en stödkepp. Varför är då detta så intressant? Jo för Det leder oss osökt in på skurken Bane.
Den mesta kända historien med Bane är Knightfall och flera indikationer tyder på att element ifrån den berättelsen samt Dark Victory har varit den här filmens motsvarighet till vad The Long Halloween och Batman1 var för TDK. I Knightfall listar Bane ut att Bruce Wayne är Batman. Därefter så släpper han lös samtliga fångar ifrån Arkham Asylum och tvingar Batman att fånga in dom alla för att på så sett trötta ut sig. När Batman är som tröttast så bryter han sig sedan in i The Batcave och slåss mot den försvagade Batman. Det hela slutar i att Bane Bryter Batmans rygg och paralyserar honom i ett halvår.  Om ni undrar varför Bruce Wayne går omkring med stödkepp så kan ni sluta fundera nu.
En ny trailer för filmen kommer förmodligen släppas inom kort tillsammans med den nya Sherlock Holmes-filmen.
Men vill man inte betala dyra bio-pengar för en 2 minuters-trailer och en förmodat pissig uppföljare till en pissig film så kan man vänta nån dag tills den dyker upp på nätet.
Sedan tidigare är det klart att en sex minuter lång prolog(Dvs dom 6 första minuterna i filmen där bla Bane introduceras) kommer att visas på dom lyxigaste IMAX-biograferna tillsammans med den nya Mission Impossible-filmen. Tråkigt nog så har vi inte ens vanliga IMAX-biografer i Sverige(Därimot en hel del pissiga 3D-biografer).
Menmen, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.